Pasta Puttanesca

puta

Pasta van de hoer of hoerenpasta………..

………is de vertaling van dit gerecht. Pasta Puttanesca is snel te bereiden en is bovendien goedkoop. Het verhaal gaat dat in de havenstad Napels de dames van lichte zeden deze pasta dampend op de vensterbanken zetten om met de geuren van de saus de mannen binnen te lokken. Als een man moest wachten tot hij aan de beurt was, werd hij alvast verwend met deze pasta. De Napolitaanse prostituees zouden dit gerecht ook voor zichzelf bereid hebben na een dagje pezen. De creatie van de “hoerenpasta” wordt ook wel toegeschreven aan de eigenaar van een bordeel in het Spaanse kwartier van Napels. Hij zou zijn gasten weer op kracht gebracht hebben met de pasta.

Een ding is zeker, het is erg lekker en niet zo duur als een bezoek aan een bordeel.

De ingrediënten voor ongeveer 4 personen zijn:

  • 400 gram spaghetti, tagliatelle of een andere pasta soort
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • bosui (voor wat extra groente)
  • een blikje ansjovis filets (ik gebruik dus geen zout in dit gerecht)
  • gemalen chili peper
  • 2 eetlepels kappertjes
  • handvol zwarte of groene olijven zonder pit
  • 500 gram tomaten
  • verse peterselie
  • oregano (een beetje tijm en basilicum is ook lekker)
  • 1 rood pepertje
  • peper
  • geraspte Grana Padano (kaas mag niet zo zout zijn)
  • olijfolie

Bereiding:

Ik zal meteen maar beginnen om een kookfabel uit de wereld te helpen. Je hoort en leest heel vaak de tip om in het water, bij het koken van de pasta, een scheut olie te gooien om het plakken tegen te gaan. Complete onzin. Olie drijft namelijk op water en vermengt zich helemaal niet.

Van te voren alles fijnsnijden. Olie in de pan en de ui, knoflook, bosui, pepertje en ansjovis aanfruiten(sauteren). Daarna gaan de tomaten, olijven en kappertjes erbij. Liefhebbers kunnen er nog een glas witte wijn bij doen of gewoon wat water als het niet vochtig genoeg is. Ik gebruik geen wijn en vervang dit door een mix van b.v. balsamicoazijn met wat witte druivensap. De saus laat je ongeveer 20 minuten pruttelen. Als je pasta gaar is, schep je alles door elkaar, bestrooien met kaas en klaar is het gerecht. Ik heb er vandaag een kalfsschnitzel bij gegeten en omdat ik morgen er nog een keer van kan eten, heb ik voor de variatie tonijn gekocht. Je kunt dus heel goed variëren met dit gerecht. Een frisse salade past er ook heel goed bij.

014

De liefde van de man gaat door de maag..!

Eet smakelijk.

Advertenties

7 thoughts on “Pasta Puttanesca

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s