Citroen risotto met venkel en kip

riss

Dit recept is voor 2 personen en is met 30 minuten klaar. Voor dit gerecht heb je nodig:

  • 2 kopjes risotto rijst
  • 1 liter hete bouillon van 2 blokjes tuinkruidenbouillon
  • 1 venkel in reepjes gesneden
  • 1 flinke kipfilet in blokjes gesneden
  • 1 doosje gemengde paddenstoelen
  • 1 ui fijngesneden
  • 1 teentje knoflook fijngesneden of geperst
  • 1 citroen waar je de schil raspt en het sap gebruikt voor de risotto
  • kruiden naar keuze(bv. basilicum, tijm en peper)

512

Bereiden:

Ui met knoflook aanfruiten en daarna de kip met de venkel erbij een ongeveer 5 minuten bakken totdat de kip is dichtgeschroeid. Vervolgens de rijst erbij doen en glazig laten worden. Doe dan steeds beetje bij beetje de hete bouillon erbij. Elke keer als het vocht is opgenomen, doe je er weer wat bouillon bij. Na de eerste keer bouillon doe je ook de citroenrasp en sap erbij en op het laatst de gesneden paddenstoelen. Breng alles op smaak met de kruiden naar keuze. Als de rijst gaar is en alles nog een beetje vochtig is, dan kun je de borden op gaan maken. Loop niet bij het bereiden weg en blijf proeven of de rijst gaar is en alles op smaak is.

Eet smakelijk..!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s