Pasta met kip, witlof, gorgonzola en shiitake

pasta witlofEen super makkelijk en zeer smakelijk recept. De hoeveelheid is voor 2 personen en de bereidingstijd is ongeveer 20 minuten.

011

  • ongeveer 300 gr pasta
  • 1 grote kipfilet in stukjes gesneden
  • 1 grote struik witlof in reepjes gesneden(harde kern verwijderen)
  • 1 bakje shiitake
  • bosuitjes fijngesneden
  • kleine tomaatjes
  • gorgonzola
  • 150 ml room
  • een fijngesneden ui
  • 1 teentje knoflook
  • verse kruiden (ik heb dit keer gesmokkeld door een eetlepel groene pesto te gebruiken)
  • peper

Bereiden:

Pasta gaar koken. In een beetje olie de ui en de knoflook aanzetten en daarna op hoger vuur de kipfilet dichtschroeien. Vervolgens de witlof, bosuitjes, tomaatjes en de shiitake meebakken. Doe nu de room en de gorgonzola erbij en breng het op smaak met de verse kruiden of die ene lepel pesto en wat peper. De hoeveelheid gorgonzola is afhankelijk van hoe lekker je deze kaas vindt. Omdat pesto overdadig kan smaken en ik deze kaas heerlijk vind, doe ik er een flink stuk in. Tip; blijf proeven terwijl je de kaas erin doet en laat smelten en het de voor jou gewenste smaak oplevert. Doe de pasta en de saus bij elkaar en je gerecht is klaar.

Eet smakelijk!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s