Risotto met inktvis, mosselen en garnalen

risotto vis

Dit recept is voor 2 personen en is met 30 minuten klaar. Voor dit gerecht heb je nodig:

  • 2 kopjes risotto rijst
  • ongeveer 2 liter hete bouillon van 2 blokjes tuinkruidenbouillon
  • 1 venkel in reepjes gesneden
  • een mix van inktvis, garnelen en mosselen
  • 1 doosje gemengde paddenstoelen gesneden
  • bakje olijven gehalveerd
  • bakje cherrytomaatjes gehalveerd
  • 1 ui fijngesneden
  • 1 teentje knoflook fijngesneden of geperst
  • kruiden naar keuze(bv. basilicum, tijm en peper)
  • peper

IMG_20130527_184128

Bereiden:

Ui met knoflook aanfruiten en daarna de venkel erbij een ongeveer 5 minuten bakken. Vervolgens de rijst erbij doen en glazig laten worden. Doe dan steeds beetje bij beetje de hete bouillon erbij. Elke keer als het vocht is opgenomen, doe je er weer wat bouillon bij. Na de eerste keer bouillon doe je vis, olijven, tomaatjes de gesneden paddenstoelen in de risotto. Breng alles op smaak met de kruiden naar keuze. Als de rijst gaar is en alles nog een beetje vochtig is, dan kun je de borden op gaan maken. Loop niet bij het bereiden weg en blijf proeven of de rijst gaar is en alles op smaak is.

Eet smakelijk..!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s