Stifado

Stifado is een eenvoudige Griekse stoofschotel met rundvlees en sjalotjes en smaakt heerlijk op een zwoele lenteavond. Voor deze schotel voor 2 personen heb je het volgende nodig:

  • Ongeveer 700 g rundvlees in blokjes gesneden en met bloem bestrooid. Je kunt gerust sucadelappen gebruiken, alleen moet het dan wat langer sudderen.
  • Een netje sjalotjes van ongeveer 500 g. Je laat de sjalotjes heel als de schil eraf is.
  • 4-5 el olijfolie.
  • 5 teentjes knoflook (of naar smaak)uit de knijper of gesneden
  • 1 blik tomatenblokjes of verse tomaten in blokjes gesneden
  • 50 ml rode wijn. Ik heb druivensap gebruikt
  • Bouillonblokje
  • 25 ml rode wijnazijn
  • Kaneel naar smaak.
  • Nootmuskaat naar smaak.
  • 2 laurierblaadjes.
  • 2 kruidnagels.
  • Vers gemalen zwarte peper en zout naar smaak
  • 1 klein blikje tomatenpuree.
  • Water.(hangt van je pan af, het vlees moet net onder staan).
Stifado

Stifado

Bereiden:

Verhit de olie in een ruime pan, bak het vlees rondom aan, blus het af met de wijn/druivensap. Voeg de knoflook en tomatenpuree toe, laat dit even fruiten en voeg de tomaat, azijn, de sjalotjes en de kruiden toe, alsmede wat water zodat het vlees net onder staat. Laat dit ongeveer 2 sudderen, totdat het vlees gaar is.
Ik heb bij de Stifado gebakken aardappeltjes in de schil, een Griekse salade en zelfgemaakte Tzatziki gegeten. Je kunt het ook met rijst, patat of een stuk brood eten.

Kali Orexi

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s