Tagliatelle met kipfilet en rucolapesto en haricots verts met mangosalade

lekker

Benodigdheden voor 2 personen:

  • 2x kipfilet (scharrelkip)
  • olijfolie
  • 300 gr tagliatelle
  • bakje haricots verts
  • 150 gr rucola
  • bosje basilicum
  • ongeveer 75 gr pijnboompitten (geroosterd)
  • knoflook
  • 50 gr Parmezaanse kaas
  • 1 rijpe mango (geschild en in blokjes)
  • bakje Griekse yoghurt van 150 gr
  • 1 rode ui fijngesnipperd
  • 1 citroen rasp en sap
  • 2 eetlepels mayonaise
  • zout en peper

Bereiden:

2013-09-21 collage

Oven voorverwarmen op 180 gr. Kipfilet aanbraden en daarna ongeveer 10 minuten in de oven gaar laten worden. Voor de pesto de helft van de rucola, pijnboompitten, Parmezaanse kaas, knoflookteentje met wat olie met een staafmixer pureren. Tijdens het mixen beetje bij beetje olijfolie erbij doen tot het lekker smeuïg is. Blijf ook proeven en voeg eventueel wat toe naar eigen smaak. (bv. extra kaas of olie) Haricots verts ongeveer 5 minuten blancheren en de tagliatelle gaarkoken. Tagliatelle mengen met pesto(niet meteen alles erin kieperen), haricots verts en de rest van de rucola.

Voor de mangosalade: Dressing maken van yoghurt, sap en wat rasp van de citroen, rode ui en wat peper en zout. Mango er doorheen roeren, even proeven en klaar is de salade.

Bordjes leuk opmaken en aan tafel.

Eet smakelijk!

 

 

 

 

 

Advertenties

One thought on “Tagliatelle met kipfilet en rucolapesto en haricots verts met mangosalade

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s