Marokkaanse ovenschotel met spruitjes

2013-10-10 17.02.50-1

Voor 2 personen heb je ongeveer nodig:
4 grote aardappelen in partjes gesneden. (tip: de aardappelen van tegenwoordig hoeven niet meer geschild te worden) 
2 kipfilets in repen gesneden
1 plak feta in blokjes
zongedroogde tomaten gesneden
gedroogde abrikozen
zakje spruiten
2 eetlepel ras el hanout (Marokkaanse specerij en verkrijgbaar bij elke Turkse/Marokkaanse supermarkt)
Pepertje of piri piri
1 ui grof gesneden
1 teen knoflook fijngesneden of geperst
peper
de olie van het potje zongedroogde tomaten(zonde om weg te gooien)

Bereiden:
Kipfilet marineren in de rash el hanout, olie en wat piri piri of een pepertje. Daarna even bruin bakken.
Spruiten schoonmaken en hooguit 5 minuutjes blancheren. Niet langer, anders gaan ze stinken.
Alles in de ovenschaal doen en lekker door elkaar mengen. Giet daarover nog wat van het bakvet van de kip.
De schotel in een voorverwarmde oven van ongeveer 200 graden 20 minuten laten garen.

Eet smakelijk!

Advertenties

2 thoughts on “Marokkaanse ovenschotel met spruitjes

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s