Zuurkool met scholfilet en zoete aardappel

004

Koken en het bedenken van lekker eten is voor mij pure ontspanning. Het maakt maakt mijn hoofd leeg en het verwend ook nog eens de smaakpapillen. De basis van dit gerecht ontstond vanmorgen op de fiets naar het werk. Later die dag werd het compleet gemaakt, samen met een cliënt. Praten over eten en samen koken met cliënten doe ik vaak. Het levert hele mooie gesprekken en lekker eten op. Bovendien groeit hun eigenwaarde.

Voor dit gerecht (1 persoon) heb ik het volgende gebruikt:

  • half zakje biologische zuurkool
  • 2 scholfilets
  • 1 grote zoete aardappel in dunne plakjes gesneden
  • ongeveer 200 gr geitenkaas
  • handje vol rozijnen
  • 1 rode appel in blokjes
  • klein bakje garnalen
  • ongeveer 4 takjes verse tijm gestript
  • flinke scheut appelazijn
  • ongeveer 4 eetlepels honing
  • peper
  • boter

Bereiden:

Boter in de pan en de zuurkool even mee laten stoven. Daarna de rozijnen, appel, de helft van de geitenkaas en de helft van de garnalen erbij. Op smaak brengen met de appelazijn, peper, tijm en honing. Het mengsel in een ingevette ovenschaal doen en bedekken met de aardappelplakjes. De rest van geitenkaas verkruimelen boven de aardappelen. De ovenschaal gaat in een voorverwarmde oven van 200 graden voor de duur van 30-40 minuten. De scholfilets worden ondertussen droog gedept en bestrooid met wat peper. Je bakt ze in 2 minuten klaar. Dat doe je dus aan het eind. Borden opmaken. Gebruik daarvoor de andere helft van de garnalen.

Eet smakelijk en geniet!

Advertenties

4 thoughts on “Zuurkool met scholfilet en zoete aardappel

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s