Huevos Flamenca

2013-10-29 18.02.07-1Knallen met smaken in de keuken. Dat gaat er gegarandeerd gebeuren met dit Spaans ovengerecht. Gebruik alsjeblieft de echte Spaanse chorizo en niet de neppers uit de supermarkt. Door het gebruik van echte chorizo heb je geen andere kruiden meer nodig. Als je ook nog betaalbare groene asperges kunt vinden, moet je ze zeker gebruiken. Helaas lagen er in de supermarkt alleen mini asperges voor Euro 3.99. Die heb ik laten liggen. Ik heb wel gekozen voor verse doperwten. Wat een zaligheid. Als je dit gerecht een onderdeel van een diner laat zijn, denk er wel aan dat het machtig eten is. 

Voor dit gerecht (4 personen) heb je nodig:

  • 1 blik tomatenblokjes (of 500 gram verse tomaten, ontveld en in blokjes)
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • 4 grote aardappelen in vieren gesneden (patatas bravas)
  • 1 rode paprika, in reepjes
  • 1 grote witte ui, gesnipperd
  • 100 gram jamon serrano, in iets dikkere plakken en dan in repen
  • bos groene asperges, harde onderkant eraf snijden( helaas niet gebruikt)
  • 100 gram doperwtjes
  • 100 sperziebonen, doormidden gebroken
  • 2 eetlepels fijngehakte peterselie
  • 100 gram chorizo, in plakjes
  • 4 eieren
  • olijfolie

Bereiding:

Verwarm de oven op 180 graden. Verhit een hapjespan, voeg de olijfolie toe en bak hierin de aardappelen zo’n 8 minuten tot ze bruin worden. Neem ze uit de pan. Bak in hetzelfde vet de paprika en ui. Voeg de repen jamon serrano toe en bak alles 5 minuten tot de uien glazig zijn. Doe dan de tomatenpuree, tomatenblokjes, sperziebonen, doperwten, (asperges) en aardappelen erbij met 1 kopje water. Laat dit op zacht vuur ongeveer 10 minuten koken. Schep het mengsel met een schuimspaan in een grote ovenschaal. Het vocht mag weg. Maak 4 kuiltjes en breek daarin een ei(ik kon er maar 3 kwijt). Verdeel de chorizo over de schaal en bestrooi het met de peterselie. Zet het gerecht 20 minuten in de oven. Het eiwit is dan gestold en alle groenten lekker gaar. 2013-10-29 17.57.00-1

Serveer direct. Vergeet niet de schaal leeg te deppen met een heerlijk stuk stokbrood.

Buen Provecho!

Advertenties

14 thoughts on “Huevos Flamenca

    • Je kunt i.p.v. vlees natuurlijk vis gebruiken. Neem dan wel stevige vis zoals kabeljauw en zeeduivel(erg duur). Om het gerecht goed op smaak te brengen gebruik je extra piment(paprika)poeder, knoflook, oregano en komijn. Eet smakelijk!

  1. Ik sluit me aan bij sommige andere reacties; het ziet er allemaal bijzondere smakelijk uit wat je maakt, maar ik eet al meer dan 20 jaar geen vlees meer en maak ook geen uitzondering voor wat voor superrecept dan ook. Neemt niet weg dat ik toch altijd wel een beetje trek krijg als ik weer iets culinairs van jou voorbij zie komen 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s