Het Glazen Huis 2014

Tussen de Schuifdeuren

In december 2014 komt het Glazen Huis naar Haarlem. 3FM Serious Request 2014 vraagt aandacht voor een stille ramp die miljoenen vrouwen treft en beschadigt. De DJ’s in het Glazen Huis willen deze vrouwen een stem geven en zoveel mogelijk geld inzamelen voor het Rode Kruis. Het Rode Kruis zet zich in voor opvang en herstel van vrouwen met een trauma door seksueel geweld, helpt deze vrouwen het leven op te bouwen, maar vraagt ook bij publiek, politie en strijdkrachten aandacht voor het recht van elk mens, elke vrouw, om zelf te bepalen over het eigen lichaam.

In aanloop naar het Glazen Huis organiseert Bianca Linders, een vriendin en mede koorlid van mij,  elke maand een huiskamerconcert. In haar eigen mooie huis in de prachtige wijk De Vijfhoek(Haarlem) hebben er inmiddels 3 concerten plaatsgevonden. De artiesten treden belangeloos op en Bianca zorgt voor een heerlijke pasta maaltijd en een verfrissend drankje. De bezoekers betalen 10 euro entree. Als de kosten zijn verrekend, dan gaat de rest van het geld naar 3FM Serious Request.  Tot nu toe is er al 849,15 Euro gedoneerd aan dit goed doel.

Van de 3 concerten heb ik er 2 bezocht. Ik kan je verzekeren, dit is genieten. Genieten van muziek in een intieme sfeer. Mensen ontmoeten die je nog niet kent. Maar ook mensen tegenkomen die je al jaren niet hebt gezien. Of mensen spreken die jouw vrienden of familie weer kennen. En al deze mensen hebben één ding gemeen. De passie en liefde voor de muziek.

Onderstaande foto’s zijn een impressie van het concert van afgelopen zondag 9 juni.

Voor ons traden op:

Marit Mesman. Een 14 jarige singer songwriter uit Spaarndam(Haarlem/Haarlemmerliede) die voor het eerst voor zo’n groot publiek optrad met haar zelfgeschreven liedjes.

Peter Cammermans uit Spaarndam. Een muziektheater en theatermuziek maker. Ook hij trad op met eigen werk.

Kijk mee en geniet!

 

Advertenties

24 thoughts on “Het Glazen Huis 2014

  1. Ik weet niet wat ik mooier vind, het prachtige verhaal of jouw foto’s die briljant en jaloersmakend mooi zijn. Chapeau!

  2. Pingback: Wisseltas & Snottebellen | Jaap Kroon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s