A Magical Night

Anticki Teatar Ohrid

Zondag 9 augustus was ik als fotograaf te gast in het oude amfitheater in Ohrid tijdens het Ohrid Summer Festival. Een festival wat elk jaar wordt georganiseerd en dit jaar 55 jaar bestaat. Een groot feest waar iedereen bij aanwezig wil zijn. Zo ook de president en zijn ministers. Veel pers dus, met daartussen die ene fotograaf uit Haarlem. Die avond trad Duke B op, een in New York woonachtige Macedonische componist met een behoorlijke staat van dienst. Hij maakte o.a. filmmuziek voor de Amerikaanse regisseur Jonathan Demme. De opening van zijn concert werd verzorgd door Martina Blazeska. Over haar schreef ik al eerder op mijn blog. Via haar kreeg ik ook mijn perskaart. Onderaan de fotoserie is haar nieuwste videoclip te bewonderen. De song Eternity nam ze samen met Duke B. op en is voor het grootste gedeelte in Ohrid opgenomen. Met dit lied opende ze ook het concert van Duke Bojadziev. En dat deed ze geweldig. Daarna was het de beurt aan de meester himself. Pure magie in een magische omgeving. Magie die werd versterkt door de aanwezigheid van een stel waanzinnig goede muzikanten en de prachtige verschijning en stem van Tanja Tzar. Een zangeres en componist die o.a. te horen is in en arrangementen schreef voor Amerikaanse films als Lair, Troy en The Passion of the Christ. Betoverd vertrok ik naar huis en de betovering is nog steeds niet verbroken.

 

“Duke Bojadziev (a.k.a. Duke B) is a New York City-based music composer for motion picture, record producer and pianist. Born and raised in Macedonia, he began playing the piano at a very early age.”

“Martina Blazeska is a singer songwriter from Ohrid, Macedonia. Currently living in Boston, MA & attending Berklee College of Music.”

Videoclip Martina Blazeska

Advertenties

2 thoughts on “A Magical Night

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s